Un truc util tuturor gospodinelor. Ce se intampla daca pui nucile in congelator

Nucile sunt extrem de delicioase in prajituri, dar sunt mult mai sanatoase atunci cand sunt consumate individual! Se spune ca patru nuci pe zi sunt secretul unei inimi sanatoase – iar noi iti garantam ca nu doar atat!

Sanatate multa intr-un miez de nuca

Nucile sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe oleaginoase din lume. Au in compozitie o pleiada intreaga de vitamine, minerale si grasimi sanatoase. Nucile reduc colesterolul, scad riscul aparitiei bolilor cardiovasculare iar riscul de stop cardiac scade cu o treime. Totodata, nucile sunt o sursa de grasimi bune si ajuta la cura de slabire. Sunt un excelent remediu impotriva insomniei, alunga stresul si amelioreaza durerile. Mai mult decat atat, previn constipatia, ne ajuta sa avem oase puternice si o viata lunga! Cu atatea beneficii, te-am convins, cu siguranta, sa incluzi si tu nucile in meniul familiei ori de cate ori ai ocazia!

loading...

Cum sa pastrati cel mai bine nucile

Insa problema intervine in momentul in care ai cumparat mai multe nuci decat ai nevoie pe moment, si nu stii cum sa le pastrezi pentru a-si mentine proprietatile si pentru a evita rancezirea lor! Dar stai linistita, avem pentru tine un truc extrem de simplu si util, pe care il vei folosi in fiecare an!

Iata despre ce este vorba: Pentru ca nucile sa isi mentine proprietatile nutritionale, gustul si aroma, trebuie sa le ingheti. Pune-le in recipiente etans inainte de a le baga la congelator. Atentie, insa! Nu curata nucile de coaja inainte pentru ca nu vor mai avea niciun gust. Nucile trebuie sa fie crude si neprocesate. Daca le pastrezi in acest fel, nucile nu vor avea gustul amarui pe care il au atunci cand le pastrezi la temperatura camerei.

Cum iti dai seama ca nucile s-au rancezit

Atentie, nu trebuie sa fie neaparat mucegaite. Acestea isi pot modifica nuanta, dar cel mai usor va dati seama dupa gust si miros. Jurnalistii de la digi24 va recomanda ca, daca sunt neplacute si diferite de cum le stiati, atunci ar fi bine sa le aruncati!

Ce se intampla daca pui o bucata de mar in supa sau ciorba! Trebuie neaparat sa afli asta!

Uneori, chiar si celor mai priceputi bucatari li se poate intampla sa strice o mancare si sa fie nevoiti sa o repare.

Totusi, pentru acest lucru exista cateva trucuri extrem de utile!

De exemplu, o bucata de mar sau de cartof poate sa repare ciorbele sau supele mult prea sarate.

Daca mancarea are gust de ars, atunci adauga o lingura de unt de arahide la fiecare de 250 de ml de supa sau sos.

Daca v-a placut articolul, va asteptam pe pagina noastra de facebook pentru multe alte retete.

loading...