Tort Dobos ca la carte. Este extrem de simplu de facut si cu ingrediente putine

E momentul să pregăteşti o prăjitură delicioasă, uşor de făcut. Tortul Doboş e varianta perfectă!

INGREDIENTE:

Pentru foi:

loading...

– 200 g faina

– 200 g zahar(brun)

– 5 oua

Pentru umplutura:

– 10 oua

– 300 g zahar(brun)

– 200 g unt

– 2 pliculete zahar vanilat

– 1 plic budinca de vanilie

– 150 g ciocolata cu lapte

MOD DE PREPARARE:

Pentru blat:

1. Se separa ouale, iar albusurile impreuna cu 150 g zahar se bat spuma pana se intaresc.

2. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu restul de 50 g de zahar.

3. Cand e gata, in albusuri se pun galbenusurile si faina in mod treptat.

4. Aluatul obtinut se imparte in 5-6 parti egale, in functie de cantitatea pe care doriti sa o faceti.

5. Foile intins se baga in cuptor timp de 20 minute, la aproximativ 180 de grade.

Pentru crema:

1. Se amesteca untul si ciocolata topita la bain marie.

2. Ouale intregi se amesteca impreuna cu zaharul, budinca de vanilie si cu zaharul vanilat intr-un vas la bain marie.

3. Dupa ce e amestecata foarte bine, compozitia se pune peste unt si ciocolata.

4. Foile de aluat se ung cu crema si se pun una peste alta.

5. In functie de preferinte, ultima foaie poate fi acoperita cu glazura de ciocolata sau caramel.

Pofta buna!

Checul pufos al copilariei. Iata cat de simplu e sa-ti aduci aminte de gusturile de odinioara

Nu cred ca exista cineva care sa nu fi mancat un chec in copilarie ce i-a ramas intiparit in minte! Ca-l facea mama sau bunica sau matusa… era delicios si cu siguranta nu ai uitat mirosul si gustul!

Astazi vom pregati impreuna acel chec deeelicios si pufooos! Iata ce trebuie sa facem:

INGREDIENTE

– cantitati pentru 2 checuri

– 8 oua

– 8 linguri de ulei

– 8 linguri de apa

– 2 cani de zahar ( cana de ceai)

– 2 cani faina

– 2-3 linguri cacao

– 1 lamaie

– un praf de sare

– zahar pentru pudrat

Preparare:

1. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile amestecate cu uleiul si apa. Omogenizam bine.

2. Cernem faina si o incorporam cu miscari lente, de jos in sus. Impartim compozitia, un sfert in care adaugam cacao si trei sferturi ramane alba.

3. Tapetam cu hartie de copt doua tavi de cozonac si apoi turnam din compozitia alba in ambele tavi si la fel si compozitia maro,cu ajutorul unui bat de frigaruie amestecam culorile. Dam tavile la cuptorul preincalzit la 170 grade, facem testul scobitorii. Scoatem din cuptor tavile, lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar.

SFAT: albusurile se bat foarte bine, ca sa creasca frumos si pufos!

loading...