Reteta Mosii de vara 2018. Prajitura fenomenala plina cu ciocolata fina. Dupa ce musti din ea n-o sa te mai opresti

Aceasta prajitura este o delicatesa.

Ingrediente:

– 250 ml frisca lichida

loading...

Pentru topping:

– 4 oua mari

– 1 praf sare

– 1/2 lingurita cafea instant

– 1/2 ceasca zahar fin

– 1 ceasca unt nesarat

– 170 g ciocolata amaruie

Pentru crema ai nevoie de

– 3 linguri unt moale

– 20 bucati biscuiti oreo pisati

Pentru crusta:

– 1 lingurita esenta de vanilie

– 100 g ciocolata razuita, fulgi de ciocolata etc.

Iata cum se preparara:

Pentru crusta, incinge cuptorul la 180 de grade si unge o tava cu unt.

Piseaza biscuitii Oreo si topeste untul intr-un castron, apoi amesteca cele doua ingrediente cu mixerul.

Preseaza aluatul de biscuiti in tava pentru tarta si asigura-te ca ai presat aluat si pe marginile ondulate ale tavii. Da la cuptor circa 10 minute si lasa la racit blatul de prajitura.

Pentru crema, topeste ciocolata pe foc mic sau la microunde, apoi da deoparte si lasa sa se raceasca putin.

Apoi mixeaza untul cu zaharul fin pana devine pufos, adauga vanilia, cafeaua, sarea, ciocolata racita. Adauga un ou si bate 5 minute la viteza mare. Curata marginile vasului si adauga al doilea ou, bate din nou cu mixerul 5 minute la viteza mare.

Toarna crema de ciocolata peste crusta racita, acopera cu folie de plastic si lasa la frigider minim 4 ore (sau peste noapte).

Pentru topping, bate frisca lichida cu mixerul, adauga deasupra cremei frisca batuta bine si orneaza cu ciocolata razuita.

INCEARCA SI Această prăjitură va deveni preferata voastră: trebuie doar să amestecați totul într-un vas, apoi puneti la cuptor

De ani de zile o pregătesc, uneori cu stafide, alteori fără. Am pus chiar și caise tăiate din conservă și a ieșit formidabilă.

INGREDIENTE:

500 g brânză de vaci

450 g smântână

100 g unt la temperatura camerei

8 ouă

7 linguri făină

7 linguri zahăr

1 plic praf de copt

Coaja rasă de la o lămâie

Optional: stafide, fructe, nuci

Unt pentru tapetare

Dulceață de caise pentru servire

Zahăr pudră

MOD DE PREPARARE:

Încălzim cuptorul la 180 de grade.

Ingredientele le punem în ordinea de mai sus, într-un vas și le amestecăm bine pana obtinem o compozitie spumoasa. Compoziția obținută, o turnăm într-o tavă cu pereții înalți și tapetata cu unt,(fără făină). Tava o lovim de câteva ori de masă, să se așeze uniform aluatul și să eliminăm aerul din el.

Punem totul în cuptorul preîncălzit și coacem aproximativ 25 – 30 de minute.

În timpul coacerii va crește foarte mult, dar când vom scoate prăjitura din cuptor se va lăsa.

Putem servi fierbinte dar și rece e delicioasă!

loading...