Pune acest ingredient in ciorbita cu carne si iti va iesi asa de buna, ca toata familia te va lauda

Ingrediente:

oase de porc/vita/miel, muschiulet de porc/vita/miel

250 de grame de zarzavat: patrunjel, morcov si telina

loading...

o legatura de tarhon

o legatura de leustean

o ceapa

500 ml bors

o lingura de orez

100 ml smantana

1 galbenus

doua linguri de ulei
sare

Modul de preparare:

La ciorba de miel se folosesc capul de miel, oasele pulpelor, pieptul si gatul. La celelalte tipuri de carne, ma bazez pe oase si muschiulet.

Acestea se pun intr-o oala de cinci litri peste care se toarna doi litri de apa rece si se lasa 20 de minute pentru ca gustul carnii sa se difuzeze in apa, iar ciorba sa iasa gustoasa. Intre timp, se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, apoi se adauga si zarzavatul tocat (patrunjel, morcov, telina) cubulete mici si, dupa doua minute, oasele si carnita, impreuna cu apa in care au stat, si 1 lingurita de sare. Toate se vor amesteca in oala de 5 litri.

Ciorba se fierbe 60 de minute, la foc mic. Oala va fi acoperita cu un capac. Dupa trecerea celor 60 de minute se va adauga si orezul, care se va lasa sa fiarba timp de 15 minute, dupa care se va adauga borsul.

Intregul amestec se va lasa sa dea in clocot. Apoi se va adauga sare dupa gust. Se va mai lasa 5 minute pe foc, dupa care se va adauga smantana amestecata cu galbenusul de ou, tarhonul si leusteanul. Se acopera si se tine calda pana in momentul servirii.

Ce se intampla daca pui o bucata de mar in supa sau ciorba! Trebuie neaparat sa afli asta!

Uneori, chiar si celor mai priceputi bucatari li se poate intampla sa strice o mancare si sa fie nevoiti sa o repare.

Totusi, pentru acest lucru exista cateva trucuri extrem de utile!

De exemplu, o bucata de mar sau de cartof poate sa repare ciorbele sau supele mult prea sarate.

Daca mancarea are gust de ars, atunci adauga o lingura de unt de arahide la fiecare de 250 de ml de supa sau sos.

loading...