Prajitura cu biscuiti ideala pentru zilele insorite si calduroase care vor veni

Ingrediente:

– 1 kg biscuiti

– 250 g ricotta sau mascarpone

loading...

– 100 g fulgi de ciocolata

– 1-2 picaturi esenta de vanilie

– o lingura cacao

– 100 g biscuiti pisati

– 300 g frisca

– 200 ml sirop din fructe de padure

Preparare:

etapa 1

Se aseaza pentru inceput un rand de biscuiti care se stropesc cu sirop, se acopera si se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei.

etapa 2

Intr-un bol, se pun fulgii de ciocolata, biscuitii pisati, cacaua cernuta si ricotta. Se incorporeaza usor sa nu se lase. Intre timp se bate frisca.

etapa 3

Se intinde un strat gros de crema pe blatul de biscuiti. Se mai pune apoi un strat de biscuiti insiropati, se intinde frisca si la final, inca un rand de biscuiti care se insiropeaza si pudreaza cu cacao.

etapa 4

Se lasa rece aproximativ doua ore si se poate servi.

Checul pufos al copilariei. Iata cat de simplu e sa-ti aduci aminte de gusturile de odinioara

Nu cred ca exista cineva care sa nu fi mancat un chec in copilarie ce i-a ramas intiparit in minte! Ca-l facea mama sau bunica sau matusa… era delicios si cu siguranta nu ai uitat mirosul si gustul!

Astazi vom pregati impreuna acel chec deeelicios si pufooos! Iata ce trebuie sa facem:

INGREDIENTE

– cantitati pentru 2 checuri

– 8 oua

– 8 linguri de ulei

– 8 linguri de apa

– 2 cani de zahar ( cana de ceai)

– 2 cani faina

– 2-3 linguri cacao

– 1 lamaie

– un praf de sare

– zahar pentru pudrat

Preparare:

1. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile amestecate cu uleiul si apa. Omogenizam bine.

2. Cernem faina si o incorporam cu miscari lente, de jos in sus. Impartim compozitia, un sfert in care adaugam cacao si trei sferturi ramane alba.

3. Tapetam cu hartie de copt doua tavi de cozonac si apoi turnam din compozitia alba in ambele tavi si la fel si compozitia maro,cu ajutorul unui bat de frigaruie amestecam culorile. Dam tavile la cuptorul preincalzit la 170 grade, facem testul scobitorii. Scoatem din cuptor tavile, lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar.

SFAT: albusurile se bat foarte bine, ca sa creasca frumos si pufos!

loading...