
Ingrediente:
200 gr faina
700 gr carne taiata cubulete mici
175 gr rinichi de porc, taiat cubulete
110 gr unt
2 catei de usturoi zdrobit
1 ceapa mare
300 gr ciuperci
150 ml supa de vita
150 ml bere blonda
1 frunza de dafin
1 crenguta de cimbru proaspat, maruntita
1 lingura sos Worcestershire
1 lingura piure de rosii
putin lapte
Mod de preparare:
Amesteca ficatul si carnea cu 25 gr de faina. Topeste 25 gr de unt si soteaza in el ceapa, ciupercile si usturoiul. Dupa 3 minute adauga ficatul si carnea. Amesteca in mod constant. Gateste timp de 5 minute, pana se rumeneste totul usor.
Treptat pune si supa, berea, dafinul, cimbrul, sosul si piureul. Acopera si lasa sa fiarba in jur de o ora si jumatate.
Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
Amesteca restul de unt si faina, pune in bol 4 linguri de apa rece si formeaza un aluat.
Trece cu sucitorul de cateva ori peste el, apoi pune-l peste compozitia din tava. Toarna laptele si baga in cuptor pentru 30-45 de minute.
Placinta ciobanului
Ingrediente:
1 ceapa mare, tocata
1 catel de usturoi maruntit
2 linguri unt sau margarina
cca 900 gr carne tocata de vita
3 morcovi dati pe razatoare
cca 100 gr mazare
cca 100 gr boabe de porumb
1 lingura pasta de tomate
1 lingurita patrunjel proaspat tocat
1/2 lingurita cimbru uscat (maruntit)
1/2 lingurita salvie uscata si maruntita
8 cartofi fierti sau copti si pisati
cca 100 gr branza cheddar data pe razatoare
cca 100 gr parmezan ras
piper
sare
cca 170 ml supa de vita
paprika dupa gust
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190 de grade Celsius. Soteaza usturoiul si ceapa un margarina sau unt, apoi pune in tigaie carnea. Dupa ce s-a rumenit usor, adauga morcovii, pasta de rosii, patrunjelul, salvia si cimbrul. Pune si supa de vita si potriveste de piper si sare. Lasa sa fiarba la foc mic in jur de 30 de minute.
Greseaza o tava de copt si pune in ea compozitia pregatita anterior, apoi trei sferturi din cartofi, branza si restul de cartofi. Baga tava in cuptor pentru 10-15 minute sau pana cand branza s-a rumenit.