Mi-e pofta de o supa de fasole asa cum numai bunica stia sa pregateasca

Ingrediente:

350-400 gr fasole boabe

3 litri apa

loading...

1 lingura faina

1 ceapa medie

3-4 cartofi

1/4 pahar orez

putin piper negru, proaspat macinat

verdeata

sare

30 ml ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

1. Pune fasolea la inmuiat peste noapte, in apa rece.

2. Spala boabele a doua zi, apoi pune-le la fiert. Schimba apa o data sau de doua ori.

3. Intre timp curata ceapa si morcovul si taie-le cubulete.

4. Curata si spala cartofii.

5. Spala orezul in mai multe ape.

6. Pune apa la fiert. In momentul in care da in clocot, pune in oala orezul, cartofii, fasolea si jumatate din morcovi si ceapa. Lasa sa fiarba la foc potrivit, circa 20 de minute.

7. Intre timp caleste restul de morcov si ceapa.

8. Dupa ce s-au rumenit, pune peste ele faina. Amesteca timp de 1 minut.

9. Transfera-le in oala si potriveste de sare si piper. Mai lasa ciorba pe foc cam 7-8 minute.

Serveste-o cu verdeata proaspata.

Ce se intampla daca pui o bucata de mar in supa sau ciorba! Trebuie neaparat sa afli asta!

Uneori, chiar si celor mai priceputi bucatari li se poate intampla sa strice o mancare si sa fie nevoiti sa o repare.

Totusi, pentru acest lucru exista cateva trucuri extrem de utile!

De exemplu, o bucata de mar sau de cartof poate sa repare ciorbele sau supele mult prea sarate.

Daca mancarea are gust de ars, atunci adauga o lingura de unt de arahide la fiecare de 250 de ml de supa sau sos.

Daca v-a placut articolul, va asteptam pe pagina noastra de facebook pentru multe alte retete.

loading...