Mananci de nu te mai opresti! Reteta perfecta de cartofi boieresti

Pentru ingrediente ai nevoie de:

– 5-6 cartofi medii

– 3-4 roșii

loading...

– 2 morcovi

– 1 ardei gras, roșu

– 1 ceapă roșie

– sare

– piper

– 1 linguriță zahăr brun

– pătrunjel verde

– mărar verde

– ulei de măsline

– oțet balsamic

– 2 căței de usturoi

Mod de preparare

O rețetă simplă de cartofi boierești, potriviți pentru a fi serviți chiar și la o masă festivă, ca garnitură la o friptură, dar și ca salată de vară, gustoasă și ușoară.

1. Cartofii se pun la fiert în coajă, în apă clocotită cu sare și puțin zahăr brun.

2. Cănd sunt bine fierți, se trec prin jet de apă rece, se curăță și se feliază sub formă de acordeon, lăsându-le baza nesecționată.

3. Morcovii se fierb in apă clocotită cu sare, apoi se taie în rondele.

4. Roșiile, ardeiul și ceapa, se toacă în cuburi ca pentru salată și se asezonează cu un dressing din ulei de măsline, sare, piper și puțin oțet balsamic.

5. Usturoiul se toacă în rondele mici, care se presară printre feliile de cartofi.

6. Cuburile de legume din salată se vor așeza tot printre feliile de cartofi, apoi aceștia se stropesc cu dressingul de la salată și se presară deasupra, verdeața tocată.

7. Se servesc cartofii boierești, pe pat din rondele de morcovi, care au rolul de a echilibra gustul dulce-acrișor.

8. Opțional, se mai poate adăuga cașcaval sau diverse brânzeturi.

Checul pufos al copilariei. Iata cat de simplu e sa-ti aduci aminte de gusturile de odinioara

Nu cred ca exista cineva care sa nu fi mancat un chec in copilarie ce i-a ramas intiparit in minte! Ca-l facea mama sau bunica sau matusa… era delicios si cu siguranta nu ai uitat mirosul si gustul!

Astazi vom pregati impreuna acel chec deeelicios si pufooos! Iata ce trebuie sa facem:

INGREDIENTE

– cantitati pentru 2 checuri

– 8 oua

– 8 linguri de ulei

– 8 linguri de apa

– 2 cani de zahar ( cana de ceai)

– 2 cani faina

– 2-3 linguri cacao

– 1 lamaie

– un praf de sare

– zahar pentru pudrat

Preparare:

1. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile amestecate cu uleiul si apa. Omogenizam bine.

2. Cernem faina si o incorporam cu miscari lente, de jos in sus. Impartim compozitia, un sfert in care adaugam cacao si trei sferturi ramane alba.

3. Tapetam cu hartie de copt doua tavi de cozonac si apoi turnam din compozitia alba in ambele tavi si la fel si compozitia maro,cu ajutorul unui bat de frigaruie amestecam culorile. Dam tavile la cuptorul preincalzit la 170 grade, facem testul scobitorii. Scoatem din cuptor tavile, lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar.

SFAT: albusurile se bat foarte bine, ca sa creasca frumos si pufos!

loading...