
Ingrediente:
500 g faina
2 carnaciori subtiri
25 g drojdie proaspata
100 g salam uscat
2 cepe
1 ardei rosu
250 g bacon
optional 1 praz
300 g branza ( mozarella, cas, cascaval)
3 linguri ulei de masline
4 linguri sos de rosii
aprox 250ml apa calduta
1 lingurita sare
oregano
Mod de preparare:
Pentru inceput frecam drojsia cu 1/2 lingurita de zahar pana se lichefiaza apoi adaugam 1 lingurita de faina si 2-3 linguri apa calduta.
Lasam sa creasca la cald. Intr-un bol cernem 400g de faina , adaugam 2 linguri ulei de masline, sarea si drojdia crescuta.
Apoi turnam cam 200ml apa si framantam rapid un aluat elastic care se desprinde de pe vas. Acoperim si lasam sa creasca o ora. Daca va grabiti e de ajuns si 30-40 min 🙂
Taiem felii restul ingredientelor, branza o dam pe razatoarea mare.
Tavile le ungem cu putin ulei si presaram faina. Cuptorul il setam la 200g C pe ventilatie. Cand aluatul a dospit, punem putina faina in palme si rupem jumatate din el. Punem aluatul in tava si usor tragand de dedesubt il intindem pe toata tava.
Ungem cu sos de rosii, presaram oregano si asezam deasupra ingredientele inafara de branza. Coacem aproximativ 10 minute apoi punem branza rasa si mai bagam la cuptor 1-2 minute.
ervim fierbinte si daca vedeti cat de bine am taiat felia atunci sa stiti ca 2 persoane strigau pe fundal hai odata cu pizza!
Cum preparam shaorma
Ingrediente:
2-3 lipii (dupa preferinta)
800 gr. carne de pui
putin otet
1 lingurita boia de ardei dulce
1 lingurita nucsoara rasa
un varf de cutit de cardamom
1 lingura de usturoi zdrobit (aproximativ 3-4 catei mari)
sare dupa gust
Pentru sos:
cateva cepe verzi tocate
1 ceasca smantana
2-3 catei de usturoi
un varf de cutit de curry
castraveti murati mici
ulei vegetal
Cum preparam shaorma:
1. Amesteca otetul cu nucsoara, boiaua, cardamomul, usturoiul si sarea.
2. Taie carnea in fasii si las-o la marinat in acest mix cateva ore (dupa preferinte).
3. Scoate carnea din marinata, scurge-o usor apoi prajeste-o in uleiul incins. Scoate-o pe niste prosoape absorbante de bucatarie si acoper-o ca sa se mentina cat mai calda.
4. Pregateste sosul. Nu pune in ele castravetii. Lasa-l deoparte in jur de 20 de minute.
5. Incalzeste usor lipiile deasupra aragazului, apoi pune-le pe masa.
6. Pune cateva felii de castraveti pe marginea ei, bucatele de carne, sos si ruleaza.