Toata lumea se pricepe sa faca o fasole cu costita…nu multa lume insa stie sa o faca speciala, de sa te lingi pe degete

Ingrediente:

1 kg fasole boabe

800 gr costita cu os

loading...

5 rosii

piper dupa gust

marar verde

sare

100 ml ulei

Mod de preparare:

Fasolea se spala bine si se pune la fiert. Se schimba apa de 3 ori pana la fierberea finala. Separat rosiile se taie cubulete si se calesc in uleiul incins, se adauga apoi costita portionata, 300 ml apa fierbinte si se lasa la inabusit 10-15 minute, daca este nevoie se mai adauga apa fierbinte.

Dupa acest timp adauga fasolea scursa, amestecam si lasam sa mai fiarba maxim 10 minute. Se adauga sare, piper dupa gust si marar proaspat taiat marunt.

Ingrasa sau nu rosiile cu branza? Mihaela Bilic: „Puteti manca fara grija rosii cu branza cu conditia sa…”

Rosiile sunt extraordinare intr-o cura de slabire, scad pofta de mancare diminuand nivelul de grelina, au un continut mare de apa si fibre, iar din punct de vedere al caloriilor, o rosie medie are in jur de 20 calorii, potrivit doctorulzilei.ro.

Dar, in combinatie cu branza ar putea aduce cateva kilograme in plus. Iata ce ne sfatuieste nutritionistul Mihaela Bilic: ”Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decat rosiile cu branza…fara paine, o sa spuneti, ca sa nu ne ingrasam:( Problema e ca nu painea ingrasa (sau nu la fel de tare) precum branza. Si cand spun branza ma refer la orice tip de branzeturi, indiferent de cat sunt de sarate: cas si telemea proaspata, telemea veche (maturata), mozzarella, cascavaluri, branza de burduf sau framantata.

Desi contine la fel de multe proteine ca si carnea si pestele, in branzeturi avem de 3 ori mai multa grasime. In plus o felie de branza de 100g o mananci intr-o clipa, la carne e mai mult de mestecat. Apropo de gramaj, portia corecta de branza e de 70g, adica acele pachete ridicol de mici de la supermarket contin 3 portii!!

Unde sunt vremurile in care cumparai branza cu calupul? Acum asist la o adevarata conspiratie a producatorilor, parca si-au propus cu totii sa ne invete ce inseamna portia corecta! O felie mare cat palma si groasa de un deget are DOAR 200g si e pretios pusa intr-un pachet individual tras in vid. Deja cand gasesti pachete de jumatate de kilogram se numeste desfrau.

E spre binele nostru, credeti-ma! E usor sa mananci prea multa branza daca bucata e mare. Asa, cu pachetul mic, esti mai atent. Nu de alta dar branza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de baza, care se mananca cu sutele de grame. Branza e un rasfat, un condiment, un ingredient al mancarii. Si da, puteti manca fara grija rosii cu branza, cu conditia ca rosiile sa ocupe 80% din farfuria voastra. Cu alte cuvinte puneti cateva cubulete de branza peste un castron de rosii. Si atentie la ulei, branza are deja grasimea inclusa!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

loading...