Evita sa tii aceste plante in casa. 10 plante de interior care sunt periculoase pentru copii si pentru animalele de companie

Majoritatea plantelor de interior curăță bine aerul, bucură ochii și decorează frumos locuința insa veți rămâne surprinși să aflați că unele dintre ele sunt toxice.

Mai jos vă prezentăm 10 plante de interior de care trebuie să scape în primul rând părinții și posesorii animalelor de companie.

Narcisele

loading...

Aceste flori sunt foarte toxice, ele pot provoca dureri de burtă, vomitatul și diareea. Este îndeosebi de periculos să le țineți la bucătărie. Narcisele pot provoca tremuratul mușchilor, hipertensiunea arterială și accelerarea pulsului. Consumul bulbilor de narcise poate avea chiar efecte letale.

Zambilele

La fel ca și narcisele, aceste flori provoacă vomă și diaree. Mai mult decât atât, ele pot provoca moartea animalelor!

Dieffenbachia

Această plantă de interior foarte răspândită, preferă semiîntunericul și poate duce la dezvoltarea bolilor de gât. În plus, din cauza acestei plante, deseori se inflamează limba. Dacă seva acesteia ajunge în organismul copilului sau a câinelui, efectele vor fi mortale.

Oleandrul

Această floare, deși gingașă la înfățișare, este una dintre cele mai toxice plante de interior. Dacă animalul de companie va mânca doar o frunzuliță din această plantă, cu siguranță va muri. La fel și pentru sănătatea copiilor aceasta prezintă un pericol. De aceea, dacă aveți copii în casă, mai bine să renunțați la această pacoste.

Chiar și pentru adulți, această plantă nu este mai puțin periculoasă, deoarece poate provoca slăbiciuni, amețeli, aritmii și alte probleme de sănătate.

Spathiphyllum

Acestă floare reprezintă de fapt crinul autentic și este destul de răspândită în calitate de plantă de interior. Se consideră că ea curăță perfect aerul.

Mulți însă nu cunosc faptul că ea provoacă alergie. Mai mult decât atât, ea poate provoca decesul unui adult dacă ajunge în organismul acestuia. În cazuri mai fericite, spathiphyllum poate duce la inflamarea buzelor, gurii și limbii.

Sansevieriya (Limba soacrei)

O plantă destul de urâtă la înfățișare. Se consideră că nu necesită multă îngrijire și curăță bine aerul. Însă trebuie să ținem minte faptul că aceasta poate deveni cauza mai multor probleme de sănătate la copii: dureri de gât, salivație excesivă și vomă.

În cazuri mai rare, la atingerea acestei plante se poate înroși pielea. Pentru siguranța copiilor este mai bine să aruncați această plantă.

Aloe Vera

Această plantă are foarte multe proprietăți curative. În special, este de mare ajutor în cazul arsurilor, tăieturilor și altor afecțiuni ale pielii. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că ea poate irita intestinul, iar pentru animale, extractul de aloe este contraindicat!

Iedera

Se aseamănă cu vița-de-vie și adesea înfrumusețează exteriorul caselor, la fel și în interior aceasta este folosită în scopuri decorative.

Cu toate acestea, planta dată este toxică atât pentru om, cât și pentru animale. Simptomele otrăvirii sunt următoarele: dificultate de respirație, convulsii, vomă, iar în cazuri extreme – paralizie și comă.

Hortensia

Dacă mugurii acestei plante vor fi înghițiți, (aceștia sunt preferați de către pisici și câini), atunci inevitabil vor apărea neplăceri precum: dureri în burtă, diaree, dificultate de respirație și moleșeală. Uneori pot provoca stare de comă. Astfel, dacă țineți în casă animale de companie, atunci ar fi cazul să scăpați imediat de această plantă.

Irisul

Floarea dată este otrăvitoare atât pentru oameni, cât și pentru animale. Provoacă greață, vomă, frisoane și febră înaltă.

Sperăm că această informație să vă fie de folos. Omul informat, este protejat.

loading...