Cum sa o ingrijesti ca sa iti faca flori superbe! Craciunita cactus o floare ce iti va infrumuseta casa

Ar putea parea greu de crezut că există cactus fără spini și mai ales că nici soarele nu-i place, numai apa. Dar sa stiti chiar există, și este vorba despre cactusul de crăciun.

Poarta acest nume deoarece deobicei înflorește de crăciun sau toamna târzie. O floare îngijită corespunzător, decorează frumos orice locuință, dar cactusul de crăciun nu înflorește des, de asta trebuie respectate unele reguli în privința îngijirii lor.

Azi vom invata cum trebuie îngrijită această plantă, să o ajutăm să facă multe flori.

loading...

Mulți fac greșeala de a îngrijii acest cactus ca pe un cactus normal. Acest cactus nu trebuie ținut mult timp într-o încăpere cu aer uscat.

Pasi ingrijire:

1. Vara putem să-l punem afară, pentru că are nevoie de aer, dar e important să fie udat în fiecare zi.

2. Cactusul de crăciun este o plantă pretențioasă, de asta nu trebuie deranjată în timpul germinării, adică nu trebuie mutată dintr-un loc în altul și nici măcar ghiveciul nu trebuie întors.

3. Primăvara are nevoie de îngrășământ, dar doar jumătatea din cantitatea scrisă pe ambalaj.

4. Vara încep să-i crească crengile, iar în această perioadă doar la 2 luni trebuie fertilizat. Începând din septembrie nu mai fertilizăm până în primăvară.

5. La sfârșitul lui februarie replantăm cactusul, deoarece în perioada aceasta nu mai înflorește. E foarte important ca plantele tinere să fie replantate în fiecare an, iar cele mai bătrâne, odată la 5 ani. Trebuie să alegem un ghiveci lat, dar nu prea înalt.

6. Ghiveciul îl vom așeza într-un loc luminos, dar unde să nu bată soarele direct pe plantă. Udăm abundent, așa în puțin timp planta se va trezi și va înflori. După ce începe să înflorească, udăm mai rar, și îi găsim un loc mai răcoros până la sfârșitul lunii martie.

7. La sfârșitul lui martie intră în procesul de vegetație, din aceasta cauza trebuie pus la locul lui obișnuit, luminos, și vom relua sfaturile de mai sus.

loading...