Crema de zahar ars – desertul iubit de majoritatea oamenilor. Cum se face si are mare succes

Ingrediente:

1 pachet nuca de cocos

loading...

6 oua

150 g zahar

3 pliculete zahar vanilat

1 praf sare

1 litru lapte

Mod de preparare:

1. Se pune laptele la fiert cu nuca de cocos, 100 g zahar si cele 3 plicuri de zahar vanilat.

2. Intre timp, se face caramelul cu restul de zahar, apoi se toarna in forma dorita si se asteapta sa se raceasca.

3. Dupa ce laptele a dat in clocot, se ia cratita de pe foc si se bat cele 6 oua, apoi se adauga in lapte, amestecând incontinuu cu telul. Compozitia se toarna imediat peste caramel.

4. Vasul cu aceasta compozitie se pune intr-o cratita sau tava mai mare, in care se pune apa.

Se da la cuptor, la aproximativ 180°C, timp de 40 de minute.

5. Dupa ce crema s-a racit, se rastoarna pe un platou.

loading...