Ciorba radauteana ca la bunica

Ingrediente:

1 piept de pui, cu tot cu piele si os

loading...

1 gogosar si un ardei gras rosu

1 telina de marimea unui mar

1 pastarnac

1 radacina de patrunjel

1 legatura patrunjel

1 ceapa

1-2 linguri otet

2-3 morcovi

3 oua

200-300 ml iaurt

3-4 catei de usturoi

Mod de preparare:

1. Pieptul de pui se taie in doua si se pune la fiert intr-o cantitate suficienta de apa. Se adauga sare inca de la inceput.

2. Dupa ce da in clocot, culege spuma si pune ceapa intreaga si radacinoasele taiate in bucati mari.

3. Cand au fiert atat carnea, cat si legumele, ia-le din oala. Pune-le pe o farfurie.

4. Carnea va fi dezosata si curatata de piele, apoi va fi taiata fasii.

5. Albitura va fi pusa in blender cu o cantitate suficienta de apa si vor fi pasate pana se vor transforma intr-o crema. Poti folosi o sita daca nu ai tocator sau robot de bucatarie.

6. Fasiile de carne se vor adauga in supa odata cu piureul de radacinoase. Morcovul se va taia rondele.

7. Se pun la fiert si cubuletele de gogosar si ardei copt. Pot fi folositi gogosari pusi la otet, gustul fiind chiar mai bun.

8. Iaurtul se amesteca bine cu galbenusul (albusul nu va fi adaugat in ciorba), se pune supa fierbinte cate putin si dupa ce se subtiaza, se adauga in oala.

9. Se adauga usturoiul pisat ca la mujdei si se lasa la fiert 2-3 minute. Atentie, daca usturoiul va fierbe mai mult isi va pierde gustul, daca fierbe prea putin va oxida.

10. La final se pune otetul.

Ce se intampla daca pui o bucata de mar in supa sau ciorba! Trebuie neaparat sa afli asta!

Uneori, chiar si celor mai priceputi bucatari li se poate intampla sa strice o mancare si sa fie nevoiti sa o repare.

Totusi, pentru acest lucru exista cateva trucuri extrem de utile!

De exemplu, o bucata de mar sau de cartof poate sa repare ciorbele sau supele mult prea sarate.

Daca mancarea are gust de ars, atunci adauga o lingura de unt de arahide la fiecare de 250 de ml de supa sau sos.

Daca v-a placut articolul, va asteptam pe pagina noastra de facebook pentru multe alte retete.

loading...