Checul pufos al copilariei. Iata cat de simplu e sa-ti aduci aminte de gusturile de odinioara

Nu cred ca exista cineva care sa nu fi mancat un chec in copilarie ce i-a ramas intiparit in minte! Ca-l facea mama sau bunica sau matusa… era delicios si cu siguranta nu ai uitat mirosul si gustul!

Astazi vom pregati impreuna acel chec deeelicios si pufooos! Iata ce trebuie sa facem:

INGREDIENTE

loading...

– cantitati pentru 2 checuri

– 8 oua

– 8 linguri de ulei

– 8 linguri de apa

– 2 cani de zahar ( cana de ceai)

– 2 cani faina

– 2-3 linguri cacao

– 1 lamaie

– un praf de sare

– zahar pentru pudrat

Preparare:

1. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile amestecate cu uleiul si apa. Omogenizam bine.

2. Cernem faina si o incorporam cu miscari lente, de jos in sus. Impartim compozitia, un sfert in care adaugam cacao si trei sferturi ramane alba.

3. Tapetam cu hartie de copt doua tavi de cozonac si apoi turnam din compozitia alba in ambele tavi si la fel si compozitia maro,cu ajutorul unui bat de frigaruie amestecam culorile. Dam tavile la cuptorul preincalzit la 170 grade, facem testul scobitorii. Scoatem din cuptor tavile, lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar.

SFAT: albusurile se bat foarte bine, ca sa creasca frumos si pufos!

CITESTE SI Scovergi ca la bunica acasa! Invata sa le prepari dupa reteta originala ca sa-ti iasa cele mai pufoase

Ingrediente:

500 gr faina

300 ml apa calduta

2 linguri ulei

1 lingura zahar

1 lingurita sare

7 gr drojdie uscata (sau 25 gr proaspata)

Mod de preparare:

Mai intai pregatim aluatul.Amestecati drojdia uscata cu faina si sarea. Apoi incepeti sa adaugati apa in care ati dizolvat zaharul, putin cate putin, si framantati. Adaugati si ueiul si framantati pana nu se mai lipeste de maini. Lasati la dospit pana isi dubleaza volumul.

Formam bile din aluat.

Manjim mainile cu ulei si incepem sa formam scovergile apasand cu degetele. Nu intindem cu sucitorul, aceasta operatiunea se face doar cu mainile, presand mereu cu degetele, obtinand astfel acele denivelari.

Dupa ce ati terminat puneti scovergile pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei si presati din nou cu degetele pana ce sunt intinse suficient de bine. Prajim scovergile in ulei bine incins. Veti vedea ca imediat ce le punem in ulei se vor forma denivelarile.

Le prajim pe ambele parti. Aveti grija sa nu plecati de langa ele, fiind foarte subtiri se vor rumeni imediat.

loading...