
Eu nu am facut pana acum sarmale in vin, dar am mancat la mama unei prietene asa minunatii de sarmale…imi tine cineva companie la sarmale in vin? Numai asa fac sarmale – Ingredientul secret pe care sa-l pui neaparat atunci cand le fierbi! Le da un gust nemaipomenit
Ingrediente:
200 g orez
o varza acra marisoara
2 kg carne tocata amestec vita si porc
1/2 kg ceapa
50 ml ulei
300 g slanina afumata
sare
piper
Pentru sos:
3 morcovi
2-3 linguri ulei
o crenguta cimbru uscat
un litru vin alb
Mod de preparare:
Cu o zi inainte de prepararea sarmalelor, se gusta varza acra si, daca este foarte sarata, se desface foaie cu foaie si se pune la desarat. Apoi, se taie nervurile si foaia se taie in doua sau trei parti, in functie de cat este de mare. Nervurile scoase se toaca marunt.
In ulei incins se pune ceapa marunt taiata se se caleasca si apoi se adauga orezul. Se lasa 5 minute, cat sa infloreasca orezul si apoi, fierbinte, se pune peste carnea tocata. Se amesteca bine si se potriveste de sare si piper.
Se infasoara apoi sarmale in foile de varza taiate si se asaza intr-o oala in care s-a pus un strat de nervuri de varza, alternativ cu slanina afumata. Se toarna apa si uleiul si se lasa la fiert, pe aragaz, pentru o ora.
Apoi, se toarna vinul, se adauga morcovul ras si cimbrul si se transfera la cuptor. Se mai lasa 2 ore la foc domol.