Ce se petrece in organismul nostru atunci cand tinem un catel de usturoi in gura, timp de 3 minute

Usturoiul este o leguma versatila care se poate utiliza nu doar la gatit in bucatarie, ci are si o multime de beneficii in scopul de a trata o multime de boli si probleme de sanatate.

Usturoiul este foarte sanatos pentru organismul nostru datorita proprietatilor sale antibacteriene si anti-inflamatorii care il transforma in ingredientul ideal in lupta contra unor boli.

Medicina Chineza sustine ca pentru a scapa de mai multe probleme, tot ceea ce trebuie sa faci este sa urmezi o procedura foarte simpla si la indemana oricui. Ei bine, tot ceea ce ai nevoie este usturoi, ceea ce probabil ai deja in bucataria ta.

loading...

Trebuie sa sugi un catel de usturoi in fiecare dimineata, pentru aproximativ trei minute. Dupa ce il tii in gura trei minute, trebuie sa il arunci. Pentru a scapa de mirosul neplacut lasat de acesta trebuie sa te speli pe dinti sau sa mesteci patrunjel. O alta varianta ar fi mestecatul de boabe de cafea.

Beneficii pe care le are aceasta procedura asupra organismului tau:

Iti controleaza apetitul

Iti stimuleaza sistemul imunitar

Previne cu succes bronsita

Protejeaza sanatatea rinichiilor

Curata eficient pielea

Daca nu sunteti convinsi inca, 5 motive pentru care sa mananci mai multa ceapa

Pe langa faptul ca adauga o aroma necesara mancarii, ceapa este un aliat de nadejde datorita nutrientilor care ii confera proprietatile de super-aliment. Mai jos este o lista cu cinci motive extraordinare pentru care ar trebui sa incepi sa mananci ceapa!

Ajuta la sanatatea inimii si la vasele de sange

Compusii de sulf care se gasesc in ceapa pot preveni coagularea sangelui si pot reduce nivelurile de grasime din sange. Ceapa este in general buna in prevenirea atacului de cord.

Sprijina rezistenta oaselor si a tesutului conjunctiv

Acest lucru se refera in special la femeile aflate in post-menopauza carora le este recomandat sa consume ceapa rosie zilnic pentru a pastra densitatea osoasa.

Ajuta impotriva inflamatiei

Antioxidantii din ceapa ajuta in reducerea inflamatiilor si de asemenea impiedica si aparitia acestora.

Impiedica dezvoltarea tumorilor

Este demonstrat faptul ca pana si consumul moderat de ceapa poate reduce riscul bolilor apartinand mai multor tipuri de cancer, inclusiv al cancerului ovarian si al laringelui.

Controleaza nivelul de zahar din organism

La acest capitol, ceapa isi face foarte bine treaba in echilibrarea nivelului de zahar in organism, acolo unde este nevoie.

loading...