Ca la mama acasa! Ingredientul secret da gust fenomenal la ciorba de burta

Ingrediente:

1 kg burta prefiarta si taiata fidelute

o telina mica

loading...

1 os de vita cu maduva

o legatura de patrunjel

o ceapa

2 morcovi

ulei

sare

Pentru dres:

150 g smantana

250 ml lapte

mujdei de usturoi

4 galbenusuri

otet

Mod de preparare:

Punem oasele spalate la fiert. Dupa 30 de minute adaugam si burta impreuna cu 1 morcov intreg, ceapa intreaga, telina si radacina de patrunjel la fel. Celalalt morcov il dam pe razatoarea cu ochiuri mici si il punem la calit in ulei, apoi adaugam putina apa si lasam vreo 10 minute sa fiarba, apoi dam deoparte. Dupa ce s-au fiert legumele le scoatem din oala. La fel si osul. Amestecam laptele cald cu galbenusurile si smantana, apoi adaugam in oala. Morcovul ras si fiert anterior il scurgem de zeama colorata in ciorba, punem si sare, mai dam un clocot si punem deoparte.

La servire se adauga smantana (sau iaurt), otet si usturoi dupa gust.

Ce se intampla daca pui o bucata de mar in supa sau ciorba! Trebuie neaparat sa afli asta!

Uneori, chiar si celor mai priceputi bucatari li se poate intampla sa strice o mancare si sa fie nevoiti sa o repare.

Totusi, pentru acest lucru exista cateva trucuri extrem de utile!

De exemplu, o bucata de mar sau de cartof poate sa repare ciorbele sau supele mult prea sarate.

Daca mancarea are gust de ars, atunci adauga o lingura de unt de arahide la fiecare de 250 de ml de supa sau sos.

Daca v-a placut articolul, va asteptam pe pagina noastra de facebook pentru multe alte retete.

loading...