Asa se pregateste pizza fulger! Nu trebuie framantat aluatul, doar amestecati ingredientele, turnati-le in tava si coaceti aceasta bunatate

Tuturor le place pizza, dar de multe ori nu avem timp sa framantam aluatul, apoi sa asteptam sa dospeasca. Pizza fulger este solutia pentru aceasta problema! Se pregateste repede si este foarte gustoasa. Aceasta reteta este pentru 4 persoane, dar se merita sa faceti mai mult, pentru ca va fi la mare cautare. Puteti pune aproape orice peste, dupa gustul familiei!

Ingrediente:

2 oua

loading...

3 linguri maioneza

3 linguri faina

150 g sunca sau salam

1 ceapa mai mica

1 rosie

200 g cascaval

sare

piper

Mod de preparare:

Amestecati ouale, maioneza si faina, apoi adaugati putina sare. Cand aceasta compozitie devine neteda, turnati-o intr-o tava unsa cu ulei si uniformizati. Puneti deasupra orice doriti: salam, sunca, ciuperci. Puteti presara dupa preferinta cu rozmarin sau busuioc. Taiati ceapa si rosia, marunt, apoi puneti pe deasupra, dupa care acoperiti cu cascavalul ras. Coaceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade, aproximativ 15 minute.

VEZI SI Reteta de ciocanele de pui la ceaun

Daca vrei o carne prajita mai altfel avand un gust mai deosebit atunci incearca aceasta reteta la ceaun, ingredientele sunt pentru doua portii de mancare:

6 ciocanele de pui

0,5 l ulei pentru prajit

dupa gust sare, piper, cimbru, chili si ghimbir

5 cartofi pentru garnitura

1 capatana usturoi pentru mujdei

1 ceasca malai si 3 cesti apa pentru mamaliga

Mod de preparare:

La ceaun carnea o sa fie gata in maxim 15 minute asa ca se prepara mamaliga, mujdeiul de usturoi si cartofii prajiti mai intai …dar pentru inceput se pregateste carnea care trebuie sa stea 30 minute sa prinda gust, se parlesc ciocanelele si se spala apoi se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, putin chili si ghimbir macinat.

Mamaliga se face foarte simplu, se pune apa cu sare pe foc iar cand aceasta fierbe se adauga malai grisat in ploaie amestecand continuu, se acopera vasul cu capac si se fierbe timp de 20 minute.

Cartofii prajiti pentru garnitura sa prajesc rapid la tigaie, se incinge uleiul bine si se pun cartofii taiati dupa preferinta pai sau mai grosuti dar obligatoriu se sareaza cu putina sare cu un minut inainte de prajire.

Mujdeiul se face si mai simplu zdrobind cateii de usturoi curatati de coaja si se freaca bine cu putina sare si ulei pana devin pasta, se dilueaza cu apa pana la consistenta dorita si se picura si putin otet pentru un gust mai bun.

Ciocanelele prajite in baie de ulei in ceaun vor fi delicioase, se incinge bine uleiul si se pun copanelele condimentate la prajit. Se amesteca periodic iar cand sunt frumos rumenite se scot cu o paleta direct in farfurii langa cartofi si mamaliguta, se stropesc cu mujdei si se servesc imediat cat sunt calde.

loading...