Asa cum v-am promis, pentru ca ati solicitat-o, avem pentru voi delicioasa reteta de vinete umplute cu carne

Ingrediente:

8 vinete

cca 600 g carne tocata (vita+porc)

loading...

3 oua

70 g piine

un catel usturoi

o legatura patrunjel

35 g parmezan ras

sare

ulei

Mod de preparare:

Intai spalam si taiem coditele la vinete, cel mai indicate sint vinetele rotunde, dar eu am pus de doua feluri ca din alea aveam in gradina. Le taiem in doua si le punem la oparit in multa apa cu jumatate de lingurita de sare, dupa ce le-am oparit bine, le-am lasat la scurs iar cind s-au racit complet, cu ajutorul unei lingurite scoatem mijlocul vinetelor si-l punem intr-o farfurie punem piinea la muiat in apa (atentie, eu am pus 70 g piine uscata).

Acum facem umplutura pentru vinete, punem intr-un vas carnea (carnea a fost mai mult de vita, decit porc), jumatate din miezul vinetelor pe care l-am strivit cu aparatul pentru usturoi, tot cu instrumentul respectiv am tocat si piinea, am adaugat patrunjelul spalat si taiat marunt, cele trei oua, parmezanul si sare dupa gust, am amestecat bine ingredientele iar cu compozitia obtinuta am umplut vinetele, o parte le-am pus in pungute si le-am congelat, o parte le-am prajit pe ambele parti in ulei mult si fierbinte, iar cu restul compozitiei am facut chiftelute.

loading...