Asa ceva sigur nu ai mancat! Reteta perfecta de cartofi umpluti cu carne tocata

Carnea si cartofii sunt intotdeauna o combinatie excelenta dar cartofii umpluti cu carne sunt absolut minunati, avand in plus savoarea preparatelor la cuptor. Cartofii umpluti cu carne sunt foarte gustosi, satiosi si se pot servi ca atare dar si mai bine impreuna cu o salata, la pranz sau la cina.

Ingrediente:

15 cartofi

loading...

50 gr smantana

250 gr carne

40 gr unt

1 ceapa

sare si piper dupa gust

sos de rosii (dupa preferinte)

Mod de preparare:

1. Curatiti cartofii si cu ajutorul unui cutit scoateti miezul.

2. Se fierb timp de 8- 10 minute, asa ca sa fie pe jumatate gata.

3. Carnea cu ceapa se toaca sau se taie marunt si se adauga sare si piper.

4. Cartofii ii umplem cu carne tocata si ii aranjam bine intr-un bol adanc, dar in asa fel ca sa putem turna deasupra sos.

5. Smantana amestecata cu sare, se adauga putina apa si unt topit, se amesteca si se toarna peste cartofi. Puteti sa adaugati mai multe si sos de rosii, pentru un gust mai intens.

6. Se gatesc cartofii timp de 30 minute in cuptor preincalzit la 180 de grade.

7. Se servesc cartofii umpluti cu verdeata. Vor arata foarte apetisanti, dar gustul – e incomparabil.

Cartofii umpluti cu carne sunt minunati calzi, impreuna cu o salata. Nu apuca sa se raceasca.

Placinta ciobanului

Ingrediente:

1 ceapa mare, tocata

1 catel de usturoi maruntit

2 linguri unt sau margarina

cca 900 gr carne tocata de vita

3 morcovi dati pe razatoare

cca 100 gr mazare

cca 100 gr boabe de porumb

1 lingura pasta de tomate

1 lingurita patrunjel proaspat tocat

1/2 lingurita cimbru uscat (maruntit)

1/2 lingurita salvie uscata si maruntita

8 cartofi fierti sau copti si pisati

cca 100 gr branza cheddar data pe razatoare

cca 100 gr parmezan ras

piper

sare

cca 170 ml supa de vita

paprika dupa gust

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 190 de grade Celsius. Soteaza usturoiul si ceapa un margarina sau unt, apoi pune in tigaie carnea. Dupa ce s-a rumenit usor, adauga morcovii, pasta de rosii, patrunjelul, salvia si cimbrul. Pune si supa de vita si potriveste de piper si sare. Lasa sa fiarba la foc mic in jur de 30 de minute.

Greseaza o tava de copt si pune in ea compozitia pregatita anterior, apoi trei sferturi din cartofi, branza si restul de cartofi. Baga tava in cuptor pentru 10-15 minute sau pana cand branza s-a rumenit.

loading...